Comfluència

Construint relat

És igual si és veritat o mentida

Una cosa és construir-se una imatge pública, i una altra aconseguir impacte. En Comunicació, els objectius determinen el Pla d’Acció, sense gaires consideracions addicionals. La saturació de missatges en la ment dels Públics Objectiu afavoreix el posicionament ràpid de fets, declaracions o experiències singulars.
És igual si són veritat o mentida. Si vols crear por, digues que tal mesura del govern farà créixer l’atur, o que la ingesta de no-sé-quin-producte pot produir càncer. No et cal aportar proves, no cal demostrar res: l’avidesa dels oients per sentir-se motivats et facilitarà la difusió dels plantejaments.

Pobre de tu, però, si et toca desmentir falsedats. Quan no t’acusin de sicari a sou diran que ets part interessada i subjectiva. Per això, si vols evitar-te el maldecap d’haver d’aturar insídies -o d’esmenar errors més o menys malintencionats- canvia el xip i sigues pro-actiu. Defineix els teus valors i atributs, fes-te un Pla, treballa’t una marca, construeix-te una imatge que s’assembli d’allò més a la teva identitat. Si ets fidel a tu mateix, ningú mai no podrà trair-te.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts