Comfluència

Creant comunitat

Opportunity Week: luxe ‘low cost’ i de proximitat

Que les rebaixes ja no són el que eren no és cap secret. Tot i que les maratonianes obertures de porta dels grans magatzems segueixen acaparant espais als telenotícies, ho fan només per l’essència anecdòtica del moment i per les reminiscències a aquell NODO en blanc i negre que sempre es fa servir per il·lustrar-les, com si d’un reportatge històric es tractés. Actualment, però, amb l’univers outlet existent, ja no cal esperar al gener o al juny per renovar l’armari. De fet, gràcies a les nombroses empreses que ofereixen estocs a través de la xarxa a preus populars, ja no cal ni sortir de casa.

Però a banda de les iniciatives que corren per Internet, des de les compres col·lectives fins als clubs de venda privats, la tècnica del descompte per incentivar el consum ha arribat també a la gamma alta. Aquell segment que s’autodenominava com a exclusiu i excloent també està de rebaixes. Però no parlem de moda, sector en què les boutiques de renom segueixen apostant per minúsculs cartells amb ínfims descomptes que no posin el seu estatus en entredit, sinó d’experiències. Un sopar, un cap de setmana d’aventura o un tractament relaxant en són exemples. Seguint aquesta línia, Barcelona ha decidit donar una empenta al ciutadà corrent i fer-li possible un homenatge de luxe a preus assequibles.

Del 28 de gener al 6 de febrer, els restaurants i hotels de renom de la ciutat oferiran sucosos descomptes per atraure a un públic que en comptades ocasions podria permetre’s el luxe de visitar-los. La Barcelona Opportunity Week (BCNOW!), derivada de l’experiència gastronòmica posada en marxa a Nova York ja fa uns anys, oferirà menús d’estrella Michelin a 25 euros, o nits a hotels de gran luxe a preus de tres estrelles, tot complementat amb un ampli cartell cultural i amb l’adhesió de floristes i mercats municipals, també low cost. Aquesta iniciativa, impulsada per Turisme de Barcelona i patrocinada per Moritz, fidel a l’essència del baix cost, tindrà una inversió “zero” per part de les arques públiques i la difusió es durà a terme, íntegrament, a través de les xarxes socials. A més, part de la recaptació es destinarà a projectes solidaris.

Una bona forma de suavitzar la “vall” que caracteritza el consum del primer mes de l’any però també d’apropar al ciutadà a la seva pròpia urbs. Quin millor ambaixador d’una ciutat que aquell que hi viu? (o, també es podria dir, quin millor ambaixador d’una empresa que aquell que hi treballa?). BCNOW: comunicació interna aplicada a 1.630.494 persones. Però interna, al cap i a la fi.

2 respostes a «Opportunity Week: luxe ‘low cost’ i de proximitat»

  1. Diumenge vaig tascar el Restaurant Lluçanes del Mercat de la barceloneta. Molt bé el menú degustació i ben tractats. És una manera de provar un restaurant que si no fos pel preu reduït no hi hauria anat! De totes maneres, quan als 25 € hi sumes el vi, el pa, cafès i IVA, ens va sortir per 42 € per cap. Cal tenir-ho en compte! Però no me’n arrepenteixo si no fos per la linia curva que acumulo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts