Comfluència

General

Si parles com a “expert”, et creuran més

Aparèixer als mitjans de comunicació en qualitat d’“experts” és una gran estratègia per guanyar notorietat, doncs permet situar la nostra organització com a referent sense les limitacions, a nivell de credibilitat, que tenen les campanyes de publicitat o de comunicació institucional.

Quan parlem o escrivim en qualitat d’experts, el que diem té una major capacitat de captar l’atenció i de convèncer les persones que ens llegeixen, veuen o escolten. Així, la imatge pròpia i la de l’organització a la qual representem surt reforçada.

Aconseguir entrar a l’agenda dels mitjans

Els periodistes solen -solem- tenir poc temps i poques ganes d’arriscar amb les fonts. En el nostre món ideal, tenim una agenda de contactes plena d’experts en les més diverses temàtiques i que sempre s’hi posen bé: responen quan els demanem entrar en directe d’aquí a una hora, tenen un discurs ben articulat i col·laboren sense cobrar.

Si volem entrar en la roda d’experts en agenda dels mitjans i que ens truquin regularment, els ho hem de posar fàcil. Això passa per tenir un departament de comunicació que centralitzi i gestioni de manera professional la relació amb els mitjans i els circuits interns per garantir que:

  • Els periodistes ens coneguin
  • Siguem molt accessibles
  • Responguem de manera àgil

Crear la teva guia d’experts

Un recurs útil és crear un panel d’experts que cobreixi els àmbits en els quals ens volem posicionar. Professionals seleccionats en funció del seu àmbit de coneixement, els bons dots de comunicació i la disponibilitat a col·laborar.

Segons les necessitats de projecció pública, això es pot fer a petita escala seleccionant algunes persones de referència, o elaborant una base de dades d’experts. És el que fan algunes administracions, institucions sanitàries, centres de recerca o universitats, en tant que són organitzacions que basen part del seu èxit en la notorietat i en projectar el coneixement que generen.

En el top de la bona organització, trobem exemples com les “guies d’experts” que posen a disposició pública la Universitat Autònoma de Barcelona o la Universitat Oberta de Catalunya. Una excel·lent pràctica de comunicació corporativa que es pot adoptar en molts altres àmbits.

Una resposta a «Si parles com a “expert”, et creuran més»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts