Un bon exemple de campanya 2.0
La Fundació CEMA (Fundación Laboral del Cemento y del Medio Ambiente) acaba de llançar la campanya ‘Residus com a combustibles’. Aquesta acció comunicativa, que busca conscienciar la població sobre els beneficis de valoritzar energèticament els residus que no es poden reciclar –pràctica que ja empra la indústria del ciment–, s’ha dissenyat seguint les darreres tendències en comunicació: és una campanya 2.0, empra diferents suports i cerca la viralitat.
D’una banda, un senzill vídeo d’aires futuristes ens mostra la possibilitat de repostar gràcies als rebuigs. Però a més, la Fundació CEMA ha habilitat una microsite específica de la campanya on s’explica, de forma interactiva i planera, en què consisteix aquest aprofitament dels residus i la viabilitat de convertir-los en energia.
A nivell comunicatiu, la campanya està molt ben aconseguida pel fet de presentar-se en multiformat obrint-se a un públic més ampli, i a més, perquè transmet el missatge de manera molt clara per al públic en general, sense deixar de ser atractiva i innovadora en les formes. No deixa de cridar l’atenció tampoc la modernitat de l’acció, que fa ús de les eines 2.0 per arribar al públic, tenint en compte que l’autor és una indústria –la del ciment- que en l’imaginari col·lectiu és entesa, de vegades, com a “clàssica”. Campanyes com aquesta demostren la seva adaptació als nous temps.
Medi Ambient. L’Ajuntament posa en marxa una campanya informativa que es desplegarà a tots els barris de Ciutat Vella fins a principis de 2015, per tal de recordar i reforçar la informació sobre els bons hàbits en aspectes de neteja, civisme i recollida de residus.