Comfluència

Problemes de comunicació

Com planificar la teva comunicació

Explicàvem en el darrer article que la comunicació corporativa requereix un plantejament estratègic. Primer s’analitza, després es pensa i, a continuació, s’actua. Es torna a analitzar, es torna a pensar i es torna a actuar. I, així, successivament, cap a l’èxit.
Per actuar d’una manera professional i obtenir resultats, és necessari abandonar certes dinàmiques èpiques-romàntiques heretades del periodisme clàssic i aplicar metodologies i processos. Així doncs, hem de planificar la nostra estratègia de comunicació de manera que:

 • S’orienti a la consecució de resultats mesurables.
 • Faciliti la coordinació de tota l’activitat comunicativa (eficiència i eficàcia).
 • Ens permeti ser proactius, tant per preveure i avançar-nos a les necessitats, com per abordar de manera planificada i en les millors condicions qualsevol situació inesperada o de crisi.

Un mètode per aconseguir-ho és aplicar sistemes tipus PDCA (planificar, desenvolupar, controlar i ajustar):
Planificar: definir els objectius i resultats que l’organització espera aconseguir i com alinear amb ells la política de comunicació. (El que se’n diu fer un bon Pla de comunicació).
– Desenvolupar: posar en marxa accions orientades a assolir aquests objectius. (Definir un Pla d’acció i la seva posada en pràctica).
– Controlar: analitzar i avaluar, periòdicament i de la manera més objectiva possible, el resultat de la dinàmica de comunicació i de les accions que hem dut a terme, comparant-les amb els resultats esperats. (Elaborar un Informe de seguiment).
– Ajustar: reconduir aquelles accions que no estiguin aconseguint els resultats desitjats o introduir-ne de noves que permetin millorar o adequar l’activitat de comunicació. (És a dir, dissenyar i executar un Pla de millora).
Sembla un camí més llarg? No ho és: és l’únic que ens permet arribar al nostre destí sense perdre’ns. L’alternativa és un camí més curt i ràpid que segur que ens portarà a un atzucac… o de cap al precipici.

PDCA-comunicació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Categories

  Arxiu

  Autors

  33 posts
  12 posts
  2 posts
  5 posts
  105 posts
  4 posts
  4 posts
  80 posts
  2 posts
  68 posts
  3 posts
  48 posts