Comfluència

Problemes de comunicació

Dades versus impacte

El diari The Economist publica avui aquest infogràfic sobre les dimensions de les mobilitzacions ciutadanes que han tingut lloc arreu del món als darrers anys:


Aquest treball permet comprovar, una vegada més, que:

  1. L’objectivitat periodística no existeix. La manifestació del 30 de setembre a Hong Kong va aplegar una centèsima (!!) part de persones que la que va tenir lloc a Egipte el 30 de juny de 2013. La repercussió als mitjans ha estat, com a mínim, semblant.
  2. La mida no és (tan) important. Assolir impacte entre els destinataris d’un missatge depèn també de factors com el context, el moment, els valors culturals…
  3. La prominència d’una dada la determina més d’una variable. El seu valor absolut indica una magnitud, però no en defineix la importància. És allò del preu de la botella d’aigua: dins d’un bar costa moltíssim menys que enmig del desert. I sempre és una sola botella d’aigua.
  4. Comunicar és influir. Informar és transmetre dades, però comunicar és utilitzar-les de tal manera que provoquin un determinat efecte entre l’audiència.

Per tot això, i més coses, la professionalitat en Comunicació és un valor afegit. Senzillament, perquè aconsegueix uns resultats que mai no podrà obtenir qui només és guii per l’aparença absolutament inútil d’una xifra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts