Comfluència

El vincle inesperat

“Si perds la credibilitat ja pots plegar”

per

Per Carles Reyner, la credibilitat és clau en comunicació. Segons el seu parer, si vols promocionar quelcom que no té consistència i “ho vols compensar enganyant, el fracàs està assegurat”. Carles Reyner és llicenciat en Dret i diplomat en Criminologia amb Màster en Estudis Policials, treballa a la Guàrdia Urbana de Barcelona des del 1987. Actualment, és el portaveu i cap de comunicació i relacions externes de la policia barcelonina.

  1. Hi ha empreses líders als seus mercats que obvien tota comunicació però, tot i així, mantenen el lideratge. Com ho aconsegueixen? (Pregunta de Ricardo Hernández, periodista expert en el sector de la logística)
    Potser sigui la sort, potser tinguin un producte únic. El més probable és que els hi funcioni el boca orella. Segurament el que passa és que la qualitat del seu producte fa que el propi client generi aquesta bona imatge. El normal és que s’hagi de pencar cada dia. No et regalen res i la sort no dura sempre. Els miracles són extraordinaris.
  2. Quin element considera crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui aconseguir l’èxit?
    No dir mentides. Si a l’hora d’explicar el que fem no ets sincer, això tard o d’hora se sap. Si perds credibilitat ja pots plegar. Un dels nostres punts forts és que tenim credibilitat i amb això no es pot jugar.
    És impossible, per molt bon comunicador i molt bon equip que tinguis, promocionar quelcom que no té base, que no té consistència. Si ho vols compensar enganyant, el fracàs està assegurat.
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació? Millorar la percepció que els nostres clients tenen de nosaltres. Que la gent conegui tot el ventall dels nostres serveis. Si treballes bé i la gent sap el que fas, guanyes en reputació. Dit a la inversa, si no ets capaç de donar a conèixer el que fas, per molt bon servei o producte que tinguis, el resultat serà molt inferior. Comunicar bé, si el producte és bo, et porta a l’èxit.
  4. Podria posar un exemple d’una empresa o una institució que gestioni bé les relacions amb els seus públics. Perquè? Grup DAMM. Sempre han aconseguit connectar amb el seu públic. Fa anys que els coneixem. Tenen una competència ferotge i en canvi amplien i fidelitzen el seu target. Els seus productes són bons, però ells els venen fantàsticament. Els anuncis de l’estiu ja són un clàssic.
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no ha trobat resposta…Com és que encara hem de lluitar a tort i a dret per fer veure la importància de la comunicació? En aquest món on tot el que sabem és perquè ens ho expliquen, com és que hi ha dubtes sobre el que significa comunicar bé?

Una resposta a «“Si perds la credibilitat ja pots plegar”»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts