Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Influencers a mercats professionals

L’eclosió i el desenvolupament de les Xarxes Socials ha generat, entre altres, el sorgiment dels influencers,  aquesta nova professió sovint molt ben remunerada i per a la que no cal estudiar per exercir-la. N’hi ha prou (que no és poca cosa, eh?) d’acumular una legió de seguidors fidels que vegin les recomanacions que fas i, al seu torn, les viralitzin. Sorprèn trobar-se que, fins i tot per als proveïdors de productes per a mascotes, aquesta és una estratègia guanyadora: s’arriben a pagar 32.000 dòlars per un post d’un gat o un gos famós!! Són els petfluencers.

Els influencers han esdevingut essencials per a empreses que venen productes de consum subjectes a la moda (i, per tant, a la compra per impuls), però també són molt útils per a manufactures més pràctiques o funcionals. Per exemple, per als que comercialitzen material de pràctica i competició per a senderisme i curses de muntanya Fins on, però, pot arribar la utilitat d’un/a influencer en els mercats professionals? I quins requisits ha de complir per a tenir èxit?

A l’inrevés dels mercats de consumidors, aquests prescriptos no necessiten disposar de grans quantitats de seguidors. En els mercats professionals,  compta molt més la credibilitat. Com que les decisions (també les de compra) que es prenen en aquest àmbit són molts més raonades, la figura de l’influenciador ha d’estar revestida d’autoritat, de solvència. El seu criteri generarà aquella credibilitat imprescindible per arribar i convèncer el client, ja sigui per vendre-li tecnologia d’exploració espacial o una excavadora per a la Construcció.

Hi ha una altra condició que ajudarà a fer més efectiva la prescripció d’aquest influencer professional. La seva trajectòria i el vincle que aquesta experiència tingui amb l’activitat del comprador. Sempre genera més confiança la persona que acredita haver participat i haver aconseguit èxits en projectes relacionats amb el producte o servei que es vol despatxar. Per això, als congressos i seminaris tècnics s’hi porta com a ponents gent que explica projectes viscuts en primera persona. L’expertesa formada en el món real crea escola. Genera influència.

I no diguem, ja, si aquestes persones, a més, tenen habilitats comunicacionals!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts