Comfluència

General

Noves formes de lideratge per esdevenir empreses amb ànima

Cada vegada hi ha més dones que trenquen estereotips del que hauria de ser una persona que ocupa un càrrec directiu. Aquests dies, a través de la revista Dones Digital que publica l’Associació de Dones Periodistes, hem descobert el testimoni d’Anna Gener Surrell, una directiva que està demostrant que una altra forma de liderar és possible.

Des de la seva posició de presidenta d’una consultora immobiliària de Barcelona, és conscient que el fet d’explicar la seva experiència al capdavant d’una gran corporació pot ser útil per personificar un canvi de patrons, trencar una manera obsoleta de liderar i evitar que la manca de referents porti a moltes dones a copiar certs rols masculins: ‘És molt difícil que les noies joves es converteixin en allò que no han vist’, assegura Anna Gener Surrell en l’entrevista que li realitza la periodista Auro Anton.

Per reflexionar sobre aquesta nova modalitat de lideratge i comunicació interpersonal a les empreses, avui al Comfluència volem convidar-vos a seguir l’entrevista entre la periodista Auro Anton i la directiva Anna Gener Surrel, que forma part del cicle d’entrevistes “Tête à tête”:

Després d’anys lluitant per adaptar-se i assolir resultats al capdavant de les esferes directives, Anna Gener Surrell va adonar-se que havia aconseguit créixer i mantenir-se en aquest món des de la seva singularitat i autenticitat. Va aconseguir que els entorns pels quals es movia -alguns molt conservadors o adversos al canvi- l’acceptessin i li valoressin la seva manera de fer. En l’entrevista explica que “sempre he tingut molt clar que la cadira que em donaven havia d’adaptar-se a mi: no jo a la cadira estereotipada del que ha de ser algú que dirigeix una organització”, i afegeix que: “el món corporatiu tendeix a estandarditzar molt, perquè gestionar singularitats és molt complicat. Però cal que tothom es manifesti tal i com és. Com més capaços siguem d’integrar la diversitat, més capaços serem de connectar amb la societat i millor serà el producte o servei que oferirem”.

Aquesta nova forma de lideratge passa també per tenir en compte els sentiments a les empreses i per això reivindica l’impuls d’una bona gestió emocional i d’un punt de vista humanístic per entendre el comportament humà: “Si el que persegueix el món corporatiu és la rendibilitat de l’organització, això passa pel benestar dels seus professionals. Està demostrat que la bona dinàmica és quan un equip que se sent valorat i amb un ritme de feina que permeti desenvolupar totes les altres àrees de la vida”.

Els professionals de les agències de Comunicació estem en contacte permanent amb els directius de les corporacions per les quals treballem i hem de saber identificar en cada cas les diferents formes de lideratge, enriquir-nos de cadascuna d’elles, i afavorir des de les polítiques de comunicació aquests nou rols perquè cada vegada més les corporacions vulguin esdevenir “empreses amb ànima”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts