Podem enganyar a Google?
L’algoritme de Google és complex, s’actualitza constantment i és difícil de conèixer… No obstant això, hi ha alguns dels principis que milloren el posicionament de les pàgines web que són de sobra coneguts. Un d’ells és el dels enllaços externs.
Fa uns anys era molt comú arribar a acords entre diferents empreses per intercanviar enllaços. Sovint eren enllaços sense cap interès real per al contingut de les pàgines, ja que es buscava la quantitat i no la qualitat. Per fer front a aquest tipus d’estratègies Google va crear Penguin (ja el 2012). Amb aquesta actualització, Google va començar a premiar els llocs amb enllaços provinents d’altres pàgines de qualitat, i a penalitzar els sites que incomplien les normes amb estratègies “poc naturals”.
Com dèiem, Google Penguin va arribar el 2012, pel que encara sobta rebre, de tant en tant, propostes d’intercanvi d’enllaços un xic “sorprenents” donat el cas que les rebem per a la pàgina web d’una agència de comunicació. Una d’aquestes propostes, que ha arribat recentment, és la que m’ha animat a escriure aquest article amb l’objectiu de recordar que, en comunicació, normalment el camí fàcil i curt no és el que porta a l’èxit.
Tenir una pàgina ben posicionada als cercadors suposa temps (i feina!). Estem d’acord que els enllaços ajuden, oi? Doncs creem contingut de qualitat perquè d’altres se sentin atrets i, de manera natural, ens enllacin! Sí, ja sé que no he dit res fàcil de fer, però en SEO, més val “picar pedra” que arriscar-nos a una penalització per part de Google.