Comfluència

Noves oportunitats

Què ens depararà el 2023 en l’àmbit de la Comunicació?

Ara que s’acosta el final de l’any, comencen a aparèixer les previsions per al proper. Això no només passa en el camp de la Comunicació, però és en el que ens centrarem aquí.

Des de diferents ens, ja sigui Forbes o ja siguin mitjans especialitzats com PRnoticias, han publicat les tendències en Comunicació i Màrqueting per a 2023. Algunes són molt òbvies, com que els vídeos seguiran en auge i no els podem deixar al marge de la nostra estratègia.

Però hi ha d’altres sobre les quals podem reflexionar. Per exemple, un altre format que ha crescut exponencialment en els últims temps són els podcast, i també es vaticina que continuïn amb força el proper any. Segons Online Zebra, són una forma interessant de proporcionar contingut de valor. Però també cal ser conscient de l’ampla oferta disponible i de què els consumidors i consumidores tenim un temps limitat per dedicar-hi. Per tant, és d’esperar que neixin molts nous podcast, però també que molts d’altres es quedin pel camí…

D’altra banda, els influencers sembla que seguiran tenint molt de pes als plans de màrqueting, i cada cop menys centrats només en el públic més jove, ja que cada cop hi ha més creadors i creadores de contingut de tot tipus que es dirigeixen a audiències ben diferenciades.

Altres aspectes que caldrà tenir en compte properament, si no ho fem ja, seran els legislatius. Des de la protecció de dades fins als canvis en les cookies. Això farà que les empreses canviïn d’eines de monitorització o, com a mínim, que s’adaptin d’una o altra manera.

Per últim, de la publicació de Forbes m’agrada especialment l’últim punt que parla de la competició per l’atenció del públic. Com mencionàvem en el cas dels podcasts, l’oferta és tan gran que les audiències poden ser molt selectives. En aquesta competició per la seva atenció hem d’anar superant alguns obstacles, des de que ens coneguin, fins que ens segueixin i, per últim, que siguin clients, i tant millor si els fidelitzem.

Però en aquest punt vull destacar la reflexió de l’autor que diu que, per una banda, veiem que hi ha un gran creixement d’usuaris en canals concrets com pot ser TikTok. Però abans de llançar-nos a obrir el nostre perfil hem de tenir clar que, per molt que el nostre públic sigui usuari d’un canal concret, potser allà no vol saber res de nosaltres. I, a més, no podem descuidar el nostre tarannà, realment ens encaixa ser tiktokers?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts