Comfluència

Cercant l'eina

¿Quins avantatges ens pot comportar “el núvol”?

El Cloud Computing o núvol és un nou model de prestació de serveis de negoci i tecnologia de la informació a través d’Internet que ofereix solucions quant a infraestructura, plataforma i aplicacions. Aquest nou concepte permet oferir serveis estandarditzats de forma escalable, flexible, adaptable i ajustats a les nostres necessitats reals.
Alguns dels grans avantatges per a les empreses de l’ús de solucions al núvol són:

  • Accessibilitat i mobilitat. Les solucions al núvol permeten el treball remot des de qualsevol terminal, fins i tot des de tablets o smartphones, amb accés a internet. Aquest punt resol de forma eficient les demandes d’empreses amb personal de certa mobilitat per a l’accés a la informació i optimització de la seva gestió.
  • Centralització i unificació de la solució i la informació. Aquest model acaba amb els inconvenients de treballar amb distintes còpies i versions de les aplicacions i les seves dades, resolent a la perfecció les necessitats que comporta disposar de diferents centres de treball, delegacions, etc.
  • Pagament per quota. Un sistema de pagament per ús com servei del software acostuma a ser flexible i s’ajusta a les verdaderes necessitats de l’empresa en base a l’ús real de la solució al núvol.
  • Comunicació i treball en equip. Moltes solucions al núvol estan pensades per comunicar-nos en temps real amb altres persones des de qualsevol dispositiu connectat a internet.
  • Disponibilitat del servei. Els serveis allotjats al núvol estan disponibles les 24 hores de tots els dies de l’any.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts