Comfluència

Modelant la imatge

Smile, you’re eating Spanish vegetables!

Són les polèmiques declaracions de la senadora alemanya Cornelia Prüfer-Storcks sobre els cogombres i altres verdures procedents d’Espanya un nou capítol de joc brut contra productes potser massa competitius per al gust d’alguns? Recorden, salvant totes les distàncies, aquelles famoses bolcades de camions a la frontera francesa…

El cas és que, per moltes compensacions que s’aconsegueixin per als productors, a nivell d’imatge el mal ja està fet. És un exemple perfecte del clàssic tota una vida per bastir una bona reputació; segons per enfonsar-la. Amb bon criteri, si no es queda en acció puntual, el vicepresident Rubalcaba ja parla d’una campanya d’imatge en defensa dels productes d’aquí. Potser és una bona oportunitat per anar més enllà i que no se’ns reconegui només com a destí de sol, platja i festa. Estan molt bé les campanyes com ‘Smile, you’re in Spain’, però s’han de complementar amb altres sostingudes sobre la qualitat i innovació dels nostres productes i serveis.

Una tasca titànica de Màrqueting i Comunicació en el funest ambient de prerescat en el que ens trobem, que haurà d’anar ben acompanyada del treball diari de tots els sectors productius, amb l’excel·lència com a rumb.
De fet, no es pot viure només d’eslògans, encara que em vingui al cap un altre, segurament més necessari que mai: la feina ben feta, no té fronteres; la feina mal feta*, no té futur.
* La que ha generat l’actual crisi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    1 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts