Comfluència

Cercant l'eina

L’Església, per la pregària digital

L’església catòlica no viu el seu millor moment, amb crítiques arreu per la tradicional opacitat de la jerarquia i, en particular, pels escàndols de pederàstia que van sortint a la llum de forma gairebé periòdica. No és el millor panorama per captar nous clients, o fidels. Especialment entre el públic que més necessita la institució per mantenir la seva posició en els propers anys: els joves.
Jesuïtes de Catalunya, en línia amb la tradició capdavantera de la Companyia de Jesus -en les seves empreses socials, comercials i colonitzadores-, s’ha posat mans a l’obra per redreçar tendències amb iniciatives com www.pregaria.cat. Es tracta d’un complet punt de trobada digital on es poden trobar múltiples recursos (pregàries, cançons, postals digitals, exercicis espirituals…) per pregar i difondre digitalment la paraula sagrada. Va en la línia d’una tendència lògica i en auge: l’ús de les noves tecnologies per propagar la fe. La coneguda aplicació per a Iphone Confession, promoguda per l’església catòlica dels EUA i que facilita

l’expiació dels pecats, entre d’altres funcions, també és un bon exemple.
És un senyal diví que fins i tot una institució tan reàcia als canvis com l’Església aposti per les TIC per comunicar-se amb el seu target? Estem a prop d’una societat amb esglésies buides (encara més) però amb un Internet bullint de pregàries digitals i altres bits religiosos?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts