Comfluència

El vincle inesperat

“Un exemple de Comunicació?: l’Església Catòlica. No té un target fàcil: els pecadors”

Periodista; Professor a la Universidad de Navarra; Director de Comunicació i Desenvolupament de projectes de l’East Asian Educational Association (una entitat amb seus a Hong Kong, Macau, Taiwan, Corea i Singapur); MBA per l’IESE; Consultor de comunicació d’empreses i institucions espanyoles i catalanes amb presència al sudest asiàtic. A l’Eugeni Xalabarder només li falta el Doctorat (qüestió de mesos, d’altra banda) per arrodonir el seu currículum d’expert. Persona de fe, però humanista al capdavall, tant el pots trobar a Costa d’Ivori ajudant a construir una escola com gaudint de la gastronomia a 15.000 quilòmetres de casa.

  1. En quina metodologia confies per calcular el ROI de forma senzilla però eficaç? (Pregunta de Marieke Van den BergTotes les meves inversions han tingut valors qualitatius que el ROI no pot determinar. No obstant, recordo que a les classes de Finances el calculàvem amb dues fórmules. (Benefici obtingut – inversió)/inversió, o simplement (ingressos – costos)/costos. Però no hi ha una resposta única per aquesta pregunta. Els francesos ja fa temps que ho tenen clar: “Le ROI est mort, vive le ROI”.
  2. Quin element consideres crític per a qualsevol acció de Projecció o Imatge que vulgui assolir l’èxit? Que hi hagi quelcom més que fum que transmetre. Els castells dibuixats a l’aire són efímers i s’esvaeixen amb el temps, habitualment curt. Comunicar la buidor només deixa, tard o d’hora, un buit.
  3. Quin és el benefici principal que aporta una bona gestió de la Comunicació?Permet donar a conèixer una realitat a uns públics que la desconeixen, també internament, i als quals pot fer un gran servei perquè els permetrà cobrir algun tipus de necessitat real.
  4. Una empresa o una institució que gestiona bé les relacions amb els seus públics. Per què? L’Església Catòlica. Sorprèn? No té un target fàcil: els pecadors. No es pot comprovar si donarà el que promet: cel als qui es portin bé, infern als altres. Accions que proposa: pregària i sacrifici. Alguns dels seus treballadors fan el contrari del que prediquen… i desprès de 2.000 anys encara hi ha gent que compra el producte! Jo entre ells. Qualsevol altra estratègia de comunicació no aconsegueix ser més que un succedani o una imitació.
  5. Una qüestió de Comunicació sobre la que encara no has trobat resposta…Sense comunicació no existeixes, diuen. Però perquè és millor existir que no existir?

Una resposta a «“Un exemple de Comunicació?: l’Església Catòlica. No té un target fàcil: els pecadors”»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts